Monday, December 12, 2011

~Orang BERIMAN wajib Kaya~

9/10 rezeki drprd bisnes...kbanyakan orang Melayu, bila sebot je nak buat bisnes,majoriti skeptikal n negatif.."x takot kna tipu ke?, "x takot bankrup ke?", 'x takot risiko ke?'..mcm2, seolah 1/10 rezeki 2 yg dtg dri perniagaan..rezeki actually bkan brmaksud duit semate2..come on my fren!!BELIEVE jgn janji RASulullah

buat N.M, bkan ntok jd jutawan semate2, tapi untuk jadi better person(kerap diulang2, kalo hati x bersih, jgn harap bleh jd jutawan). kita akn improve dr segi laedership, comunication skill,dpt shabt2 yg positif,mntor2 yg ingin bantu kita ntok brjaya,dpt memahami psikologi manusia n bnyak lagi rezeki yg Allah bg dlm pelbagai bentuk..alhamdulillah...

kata ust Anif Sirsaeba (adk Habiburrahman el-syirazy), ORANG BERIMAN wajib kaya, sbab hanya ORANG BERIMAN sahaja tahu mnggunakn harta mereka, duit ntok diletakkan dlm tgn2 yg memerlukan bukan ntok diletakkan dalam hati..contohi Multimillionaire spanjang zaman, Rasulullah sallallahu 'alaihiwasallam..

according 2 Law of attraction, 'U is what u think'..kalo kita katakan kita x mampu, kita adalah benar, tapi kalo kita katakn YES! aku mampu, kita juga benar..kalo kita takot hantu, hantu 2 lah yng mgghantui fikiran kita..same gak, kalo takot gagal, gagal 2lah yang akan menguasai fikiran kita...xde istilah gagal dlm kamus hidup orang yang beriman, kalo gagal gak, ce try muhasabah...tepuk dada tanya iman, ape khabarkah HATI?, masih ada lagikah sisa2 prasangka buruk terhadap janji ALLAh Rasulullah,trhadap kebolehan dri sndiri n manusia lain..??

.knape Rasulullah tetap teruskan brda'wah walopon dicaci dihina,??sbab Rasulullah husnuzhon ng ummat baginda...hasilnya ISLAM smpai kpda kita hingga hari ni...wallahua'lam.

No comments:

Post a Comment